Podsticaji staračkim gazdinstvima da daju oranice u zakup

Bez autora
Jul 28 2011

Nastojeći da podstakne izdavanje u zakup oranica čiji su vlasnici stariji od 65 godina, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je javni oglas za odobravanje i korišćenje podsticajnih sredstava za obradivo poljoprivredno zemljište dato u zakup za 2011. godinu. Pravo učešća na javnom oglasu imaju poljoprivrednici nosioci i članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koji imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine, koji su stariji od 65 godina i daju u zakup obradivo zemljište od najmanje 0,5 do najviše 10 hektara, i to na period od najmanje pet godina od dana zaključenja ugovora. Podsticajna sredstva po hektaru obradivog zemljišta iznose od 6.000 do 10.000 dinara godišnje, u zavisnosti od starosti zakupca. Podsticajna sredstva za ove namene obezbeđena su u budžetu AP Vojvodine u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara. Oglas je otvoren do 30. septembra 2011, a obrazac zahteva se može preuzeti na internet strani Sekretarijata www.psp.vojvodina.gov.rs.

Podsticaji staračkim gazdinstvima da daju oranice u zakupNastojeći da podstakne izdavanje u zakup oranica čiji su vlasnici stariji od 65 godina, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je javni oglas za odobravanje i korišćenje podsticajnih sredstava za obradivo poljoprivredno zemljište dato u zakup za 2011. godinu.

Pravo učešća na javnom oglasu imaju poljoprivrednici nosioci i članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koji imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine, koji su stariji od 65 godina i daju u zakup obradivo zemljište od najmanje 0,5 do najviše 10 hektara, i to na period od najmanje pet godina od dana zaključenja ugovora.

Podsticajna sredstva po hektaru obradivog zemljišta iznose od 6.000 do 10.000 dinara godišnje, u zavisnosti od starosti zakupca. Podsticajna sredstva za ove namene obezbeđena su u budžetu AP Vojvodine u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara.

Oglas je otvoren do 30. septembra 2011, a obrazac zahteva se može preuzeti na internet strani Sekretarijata www.psp.vojvodina.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik